Soesa Systeem

Implementatie van het Soesa Systeem staat gepland voor 2024/2025

Wat is het Soesa Systeem?

Het Soesa Systeem wordt gebruikt om diagnostiek in beeld te brengen bij cliënten met een autisme spectrum stoornis. Praktisch gezien is het een dynamische puzzel, waarmee hulpverleners inzicht krijgen in de koppeling tussen theorie en praktijk.

Van theorie naar praktijk 

Er wordt met het Soesa Systeem een vertaalslag gemaakt op individueel cliënt niveau. Het beeld dat ontstaat geeft inzichten in de moeilijke vertaling van diagnostische terminologie en brengt het (vaak) disharmonisch profiel in beeld. Door praktische voorbeelden aan diagnostische termen te koppelen lukt het een begrijpelijke taal te spreken. Uiteindelijk ontstaat er een gemeenschappelijke passende visie, waar concreet haalbare doelen uit voortkomen.

Het Soesa Systeem is ontwikkeld  in de praktijk tijdens de behandeling van cliënten met autisme spectrum stoornis en complexe problematieken. Veelal kwam hier naar voren dat het niet begrijpen van diagnostische gegevens én deze om kunnen zetten in de praktijk ernstig probleemgedrag kon teweegbrengen en/of in stand houden.

7 Pijlers

Door telkens te kijken naar de 7 pijlers van het Soesa Systeem en dit praktisch te kunnen vertalen lukt het hulpverleners beter om op het juiste niveau aan te sluiten.  Dit zorgt ervoor dat kwaliteit van zorg zich positief ontwikkelt.

Het Soesa Systeem is opgebouwd uit de volgende 7 pijlers;

 

Voor meer informatie; www.soesasysteem.nl